Tenniskids

Waarom is Tenniskids belangrijk?

Het Tenniskidsprogramma is speciaal ontworpen voor kinderen om tennis op een ‘leuke’ manier te leren, tennis is namelijk fun! Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally’s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk!

Kinderen leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kinderen worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.

Hoe is Tenniskids opgebouwd?

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

Rode kids

tenniskids_roodDit zijn kinderen in de leeftijd t/m 9 jaar. Zodra kinderen 8 jaar zijn is het mogelijk om over te gaan naar een oranje baan. Dit hoeft echter niet. Als kinderen nog niet toe zijn aan een oranje baan is het mogelijk om op de rode baan te blijven spelen.

Oranje kids

tenniskids_oranjeOranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen.

Groene kids

tenniskids_groenVanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12de jaar. Vanaf 11 jaar is het mogelijk om met de gele bal te spelen. Voor kinderen jonger dan 11 jaar is dit niet mogelijk behalve als ze deelnemen aan de Jeugd Ranglijst Toernooien.